In Balans Beweegprogramma

 

Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf.
Met het beweegprogramma In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken.  Per jaar worden 35.000 mensen opgenomen in het ziekenhuis vanwege een valincident; 50% vanwege een heupfractuur.  Ongeveer de helft van de mensen die een val hebben meegemaakt, zijn daarna angstig om weer te vallen. Dit heeft weer gevolgen in het dagelijks leven.   In Balans is een beweegprogramma waarmee het valrisico en daarmee ook letsel, effectief verlaagd kan worden.  Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en ze echt kunnen vertrouwen.

Steviger in uw schoenen.

Deelname aan de cursus In Balans maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt.

Zo werkt het beweegprogramma In Balans

Het programma bestaat uit een persoonlijke intake + 8 lessen van 1 uur die wekelijks plaatsvinden. Het programma bestaat uit balanstraining, krachttraining en voorlichting.
Voorafgaand aan het programma vind er een intake plaats waarbij een aantal testen worden afgenomen. Aan de hand van de uitslag van de testen wordt het programma afgestemd op de focuspunten die voor u van toepassing zijn. Tussendoor zal een testmoment in de vorm van een evaluatie plaatsvinden. Het programma sluit af met een eindevaluatie. Zo krijgt u gedurende het programma intensieve begeleiding om inzicht te krijgen in de valrisico’s. Leren te vallen hoort niet bij het programma. Leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel.

Doe (ook) mee!
Velen gingen u met succes voor. Deelnemers geven na afloop aan dat ze meer zelfvertrouwen  Hebben en steviger op hun benen staan en minder kans hebben om te vallen.