Ervaart u ergens lichaamlijke klachten?
Loopt u al langere tijd met klachten rond? Kom dan gerust eens langs. U heeft dus geen verwijsbrief van een huisarts of specialist nodig.
Fysiotherapie
De praktijk voor Fysiotherapie bestaat uit een team van specialisten die vanaf twee verschillende locaties actief zijn. Fysio Fitness Visscher Groenekan en Fysio Fitness Visscher Maartensdijk. Samen bieden wij: Fysiotherapie, Manueletherapie, Bekkenfysiotherapie, Handtherapie, Sportfysiotherapie, Revalidatie, Dry needling, COPD, Medical Taping Concept, Medische fitness, Mulligan concept en Thuiszorg-Fysiotherapie en zijn we aangesloten bij het Parkinson en Claudicatio netwerk.
BIBO
“Better in Better out” principe
Fit naar de operatiekamer, begin zo vroeg mogelijk! Een goede conditie vermindert de kans op complicaties en zorgt voor een optimaal herstel.
HANDTHERAPIE
Voor wie?
Gespecialiseerde therapie voor patiënten met problemen aan hand, pols, elleboog en schouder.
Echografie
Echografie brengt pezen, spieren, slijmbeurzen en banden in beeld. Dat maakt de behandeling geschikt voor het onderzoek naar de oorzaak van pijnklachten.
Handtherapie
BiBo principe
Dry needling
COPD fysiotherapie
Manuele therapie
echografie
Parkinson Revalidatie
Medical Taping Concept
Revalidatie
Medisch fitness
Medische (Therapeutische) Trainings Therapie is een multidisciplinair, gezondheidsbevorderende trainingsmethode en is geschikt voor iedereen die actief wil blijven en klachten wil voorkomen, maar ook als vervolg op een revalidatiebehandeling.
onze vestigingen
Groenekan
T 0346 – 212 412
Ruigenhoeksedijk 21
3737 MP Groenekan
Maartensdijk
T 0346 – 212 032
Maertensplein 98
3738 GR Maartensdijk
Vragen of meer informatie?
Wij vinden een persoonlijke benadering erg belangrijk en stellen dan ook een persoonlijk behandelplan samen.
Wilt u meer weten over onze behandelingen of over de praktijk in het algemeen?
Handtherapie
Een handtherapeut is een fysiotherapeut die speciaal is opgeleid voor het behandeling van klachten aan de hand, pols en/of (onder) arm. Door een gerichte aanpak en specifieke kennis krijgt u de best mogelijke behandeling en begeleiding. U kunt daardoor sneller weer functioneren, werken, uw hobby uitvoeren en sporten.
Ondersteunt bij:
Handtherapie kan hulp bieden bij de volgende problemen:
- Pols-, hand- en vingerverwondingen die zijn behandeld zonder operatie. Dat kan een breuk zijn of een gewricht dat uit de kom is geweest.
- Pols-, hand- en vingerverwondingen die zijn behandeld met een operatie. Zoals bijv. carpaal tunnelsyndroom, ziekte van Dupuytren, amputatie of re-implantatie van bijv. een vinger.
- Overbelastingsklachten: KANS (Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder); voorheen RSI.
Voorbeelden zijn: peesontstekingen en peesschede ontstekingen zoals een tenniselleboog, triggerfinger (haperende vinger) en de ziekte van De Quervain. - Gewrichtsslijtage en gewrichtsontstekingen zoals artrose en reumatoide artritis.
- (Onbegrepen) polsklachten.
- Neurologische aandoeningen zoals: carpaal tunnelsyndroom, Pronator Teres syndroom, zenuwbeschadiging als gevolg van een trauma.
- CRPS (Chronisch Regionaal Pijnsyndroom) voorheen posttraumatische dystrofie
Een afspraak maken voor handtherapie
Bent u op zoek naar een geschikte handtherapeut die u helpt bij uw hand, pols, elleboog of schouder klacht, dan bent u bij Fysio Fitness Visscher aan het juiste adres.
Door een gerichte aanpak en specifieke kennis krijgt u de best mogelijke behandeling en begeleiding. U kunt daardoor sneller weer functioneren, werken, uw hobby uitvoeren en sporten.
U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak 0346-212 412.
THIJS VAN ROSSUM
geregistreerd handtherapeut
Het Better in Better out (BiBo) principe
Wordt u binnenkort geopereerd en krijgt u bijvoorbeeld een nieuwe knie of nieuwe heup?
Weet dan dat patiënten die met een goede conditie het ziekenhuis in gaan voor een operatie, minder kans lopen op complicaties en
herstellen sneller dan patiënten bij wie de fysieke gesteldheid minder goed is. Naast de voordelen die u hier zelf van ondervindt
zorgt u tevens voor een kostenreductie – in de vorm van korter ziekenhuisverblijf, lagere intensiteit en kortere duur van nazorg – als bijkomend voordeel.
Kort gezegd, fit naar de operatiekamer, begin zo vroeg mogelijk. Een goede conditie vermindert de kans op complicaties en zorgt voor een optimaal herstel. Dus blijf in de periode voorafgaand aan je operatie vooral lekker sporten.
Wordt u binnenkort ook geopereerd en wilt u alvast beginnen met trainen, neem dan gerust contact op. Wij staan voor u klaar!
Miquell
Herro
Marijn
Beer
Dry needling
Wanneer je pijn en spanning (bijvoorbeeld door stress) in je lichaam hebt, gaat je lichaam dit vaak op een verkeerde manier compenseren, waardoor jouw lichaamshouding verandert (dus ook de lengte van de spieren).
Het onnodig aanspannen van de schouders en rugspieren zorgt al snel voor een vervelende pijn. Hierdoor verkrampen je spieren, wat vaak opnieuw pijn veroorzaakt en lang aanhoudt. Met de Dry Needling behandelmethode bereiken we met een speciale dunne naald de kleine ‘verhardingen/knoopjes’ die zijn ontstaan in jouw spieren. Dit worden ook wel triggerpoints genoemd. De dunne naald zorgt ervoor dat de spier een reflex toont: de spier spant zich kort aan en ontspant zich daarna direct.
De verkramping wordt hiermee opgeheven, waardoor de pijn verdwijnt en de spierfunctie verbetert. Dry Needling is een veilige en zeer efficiënte methode waar veel mensen baat bij hebben!
Trigger points
Triggerpoints kunnen ontstaan door een spontane verkeerde beweging of als gevolg van een ongeval. Ze kunnen ook ontstaan door langdurig een verkeerde houding aan te houden of veel repeterende bewegingen te maken. Langdurig de spieren niet gebruiken, bijv. na gips of stress, kan ook tot triggerpoints leiden. Gevolgen van een triggerpoint spierknoop kunnen zijn:
- Pijn en/of stijfheid in een spier
- Het niet goed kunnen bewegen van gewrichten (bijvoorbeeld de schouder)
- Verminderde kracht in de spieren
- Anders bewegen of compenseren door pijn
- Uitstralende pijn in armen en benen, hoofdpijn en/of duizeligheid
Behandeling
De fysiotherapeut analyseert eerst je klachten middels een gesprek en gericht onderzoek. Daarna onderzoekt hij/zij de spieren die de pijn veroorzaken. De fysiotherapeut zoekt specifiek in die spieren naar de bewuste triggerpoints, waarna de behandeling plaats vindt. De behandeling is gericht op het uitschakelen van de triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje raken de spieren ontspannen. Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich kort aan. Dat geeft een soort krampgevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je makkelijk bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid of stijf aan, maar dat is vaak van korte duur. Een dry needling behandeling valt onder de vergoeding van fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten voldoen aan alle eisen die de zorgverzekeraar stelt, om in aanmerking te komen voor de vergoeding van een behandeling dry needling.
Een afspraak maken voor dry needling
Bent u op zoek naar een geschikte dry needling behandeling die u helpt bij uw klachten, dan bent u bij Fysio Fitness Visscher aan het juiste adres.
Bij ons zal de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk plan maken om u zo snel mogelijk te helpen bij uw klachten. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak 0346-212 412.
Tamara Visscher
Beer lammers
COPD Fysiotherapie
COPD is een verzamelnaam voor twee typen chronische longziekten:
- chronische bronchitis.
- longemfyseem.
Bij COPD zijn de luchtwegen ontstoken en de longblaasjes beschadigd. Hierdoor ontstaat luchtwegobstructie, waardoor de longfunctie is aangetast en de ademhaling wordt bemoeilijkt.
In de beginfase bestaat de COPD Fysiotherapie uit een beweegprogramma. Er wordt gewerkt aan uithoudingsvermogen en krachttraining. Met een aantal testen meet de fysiotherapeut wat jouw fysieke fitheid is. Daarnaast wordt advies op maat gegeven voor de omgang met dagelijkse klachten zoals een longaanval met benauwdheid en slijm en/of hoesten. Ademhalingsoefeningen vormen ook onderdeel van de behandeling.
Programma
- Ademhaling spiertraining
- Ademhalings oefeningen
- Ergotherapie
- Voedingsinterventie
- Psychosociale opvang
De duur van het programma hangt af van de ernst van jouw aandoening. Bij start wordt er een behandelplan opgesteld en starten we met een looptest van 6 minuten (ook wel nulmeting genoemd). Dit kunnen we voor jou betekenen:
- Krachttraining (met name de benen).
- Vier oefeningen in de oefenzaal en cardiotraining.
- Losmaken van de ribben en spierspanning.
- Ademhalingsoefeningen.
- Na 6-10 weken herhaling van de testen (en vaak zien we dan verbetering t.o.v. start COPD programma).
Multidisciplinaire aanpak
Omdat de behandeling van COPD een multidisciplinaire aanpak vergt, werken de fysiotherapeuten vanuit onze praktijk samen met de longartsen/longverpleegkundigen en diëtisten. Bij afwijkend verloop tijdens de therapie, of als er vragen/ onzekerheden zijn, zullen wij in overleg met jou contact opnemen met jouw behandelend arts.
Vergoedingen
Gebruik maken van COPD-fysiotherapie wordt vanuit de basis vergoed. Daarbij is het jaarlijkse eigen risico van toepassing. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de longaandoening en de zorgverzekering.
Let wel: Er is altijd een verwijzing van de longarts of huisarts nodig.
Een afspraak maken voor COPD fysiotherapie
Bent u op zoek naar een geschikte COPD behandeling die u helpt bij uw klachten, dan bent u bij Fysio Fitness Visscher aan het juiste adres.
Bij ons zal de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk plan maken om u zo snel mogelijk te helpen bij uw klachten. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak 0346-212 412.
Miquell
Manuele therapie
Minder pijn en meer bewegingsvrijheid? Manuele therapie is er op gericht je houding en bewegingen te verbeteren. Hierdoor krijg je meer bewegingsvrijheid en vermindert de pijn.
Manuele therapie richt zich op het beter laten bewegen van de gewrichten in het hele lichaam. Daarbij kijken we niet alleen naar de plek waar de klacht zich uit, maar ook naar de rest van de keten, bijvoorbeeld de wervelkolom. Er kunnen specifieke behandeltechnieken worden gebruikt om de bewegingsbeperking te behandelen, waaronder mobilisaties en manipulaties. Verder geven we je instructies en adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen om de klachten zelf weer goed onder controle te krijgen en te behouden. Dit kan uiteraard ook in samenwerking met een fysiotherapeut die u een beetje op weg helpt middels een op maat gemaakt programma voor de medische fitness.
Wanneer ga je naar een manueel therapeut
Wanneer een gewricht slecht kan bewegen, of als dit pijnlijk is, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.
Heb je onderstaande klachten?
- Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
- Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
- Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
- Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
- Duizeligheid bij het bewegen van de nek
- Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
- Heupklachten
- Pijn en stijfheid in de schouder (Frozen shoulder)
- Tenniselleboog
Verzerkering
Je kunt zonder verwijzing van jouw huisarts of specialist terecht voor een onderzoek en/of behandeling manuele therapie. Een behandeling manuele therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.
Een afspraak maken voor manueel therapie
Bent u op zoek naar een geschikte behandeling die u helpt bij uw klachten, dan bent u bij Fysio Fitness Visscher aan het juiste adres.
Bij ons zal de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk plan maken om u zo snel mogelijk te helpen bij uw klachten. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak 0346-212 412.
Mohammed Essoussi
echografie
Fysio Fitness Visscher is een van de weinige fysiotherapiepraktijken in de gemeente de Bilt die echografie gebruikt als vertrouwde en effectieve manier van onderzoeken. Middels echotherapie kunnen we vermoedens bevestigen. Dit zorgt dat we een optimaal behandelplan kunnen maken om jouw herstel zo snel mogelijk te laten verlopen.
Wat is echografie
Echografie brengt pezen, spieren, slijmbeurzen en banden in beeld. Dat maakt de behandeling geschikt voor het onderzoek naar de oorzaak van pijnklachten. Echografie werkt met geluidsgolven die je zelf niet hoort. De geluidsgolven worden opgevangen via een transducer die over de huid heen en weer beweegt. Zo brengen onze specialisten weefsel en organen in beeld.
Zo werkt echografie
Tijdens het echografieonderzoek gebruikt de fysiotherapeut een echokop met gel. De fysiotherapeut beweegt de echokop over het gebied waar je klachten voelt. Naast je zie je het onderzochte gebied in zwart-wit. Het onderzoek duurt maximaal 25 minuten, is pijnloos en volledig veilig. De fysiotherapeut bespreekt meteen de uitslag voor het opstellen van een maatwerk behandelplan.
Waarom kiezen voor echografie
Onze fysiotherapeuten gebruiken echografie als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek. Hiermee bepalen ze snel en nauwkeurig de oorzaak van de pijn. Met een behandelplan op maat streven we ernaar dat je zo snel mogelijk klachtenvrij bent. Onderstaande klachten zijn een voorbeeld waarom de fysiotherapeut kan kiezen voor echografie als behandelmethode:
- Spierblessures
- Peesblessures (bijvoorbeeld gescheurde pezen of verkalking)
- Slijmbeursontstekingen
- Verrekkingen of scheuringen van gewrichtskapsels of banden
Wordt echografie vergoed?
Echografie is een integraal onderdeel van onze fysiotherapiebehandeling. Het kost niks extra. De vergoeding is afhankelijk van waar en hoe je bent verzekerd. Controleer dit bij jouw zorgverzekeraar. Wil je meer weten over vergoedingen voor behandelingen? Bekijk onze kosten- en vergoedingoverzicht.
Thijs van Rossum
Fysiotherapie bij Parkinson
Wat is de ziekte van Parkinson?
Parkinson is een chronische aandoening in de hersenen.
De Ziekte van Parkinson wordt veroorzaakt door een tekort aan dopamine. Het tekort aan dopamine ontstaat door het afsterven van de dopamine producerende zenuwcellen in de zwarte kern (substantia Nigra). Waardoor het komt dat de dopamine producerende zenuwcellen afsterven is nog niet precies bekend. Door het tekort aan dopamine ontstaan er problemen in het dagelijks functioneren. Bij de ziekte van Parkinson kunnen een aantal symptomen optreden zoals:
- Trillen (tremoren),
- Trager worden met bewegen,
- Stijfheid (rigiditeit),
- houdings- en evenwicht problemen,
- bevriezen (freezing),
- daarnaast kunnen er nog andere symptomen optreden op het sociale en emotionele vlak.
Wat doet de fysiotherapeut bij de ziekte van Parkinson?
De fysiotherapeut brengt tijdens de eerste afspraak uw klachten zorgvuldig in kaart. Uw gezondheid en dagelijks functioneren wordt besproken en onderzocht. Waarna er samen met u een behandelplan wordt opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen.
De behandeling kan onder andere bestaan uit:
- Conditie training
- Looptraining
- Evenwichtsoefeningen
- Oefentherapie gericht op het verbeteren van de houding
- Val preventie
- Oefenen van de transfers (cognitieve beweegstrategie/cues)
- Advies en voorlichting
Heeft u een verwijzing nodig van de behandelend arts?
Ziekte van Parkinson staat op de chronische lijst. Dit betekend dat u met een verwijzing van de neuroloog of geriater in aanmerking komt voor vergoeding uit de basis verzekering. Voor u in aanmerking komt voor vergoeding uit de basis verzekering moet u eerst 20 behandelingen zelf betalen of deze kunnen vergoed worden via uw aanvullende verzekering.
Een afspraak maken voor parkison therapie
Bent u op zoek naar een geschikte behandeling die u helpt bij uw parkinson klachten, dan bent u bij Fysio Fitness Visscher aan het juiste adres.
Bij ons zal de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk plan maken om u zo snel mogelijk te helpen bij uw klachten. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak 0346-212 412.
Herro Lourens
Medical Taping Concept
Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfcirculatie stimuleert en ondersteund.
Wanneer Medical Taping?
- (Na)behandeling van blessures
- Verminderen van klachten door vloeistofstuwing zoals oedeem en bloeduitstorting
- Houdingscorrectie
- Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beinvloeding van het zenuwstelsel
- Het gunstig beinvloeden van organen zoals bij maagklachten
- Het voordeel van deze manier van tapen is dat het effect van de behandeling langer duurt dan een halfuur bij uw fysiotherapeut. Het genezingsproces wordt continu ondersteund. Omdat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24-uurs behandeling.
Een afspraak maken voor medical taping
Bent u op zoek naar een geschikte taping behandeling die u helpt bij uw klachten, dan bent u bij Fysio Fitness Visscher aan het juiste adres.
Bij ons zal de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk plan maken om u zo snel mogelijk te helpen bij uw klachten. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak 0346-212 412.
Miquell OPTEKAMP
Marijn Beks
Revalidatie
Revalidatie richt zich op het verminderen van een lichamelijke aandoening. Dit kan tijdelijk of langdurig lichamelijk letsel zijn of een functionele beperking. Deze problemen zijn ontstaan als gevolg van ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening. Tijdens het revalidatietraject ga jij samen met jouw therapeut actief aan de slag met het herstel.
Voor wie is revalidatie?
Heb je een operatie aan je rug, knie, enkel of schouder gehad? Dan ben je voor revalidatie bij ons aan het juiste adres. Ook voor postoperatieve revalidatie kun je bij ons terecht. Om je zo goed mogelijk te laten herstellen, zorgt de fysiotherapeut voor een zeer nauwkeurig opgezet revalidatieschema/-programma. Onze fysiotherapeuten hebben ruime ervaring met het verzorgen van revalidatie na diverse operaties. Samen met jou streven wij ernaar dat je aan je operatie geen blijvende beperkingen overhoudt.
Wordt revalidatie vergoed?
Deze behandeling valt onder fysiotherapie. Fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Of jouw behandeling wordt vergoed is dus afhankelijk van waar en hoe jij verzekerd bent voor fysiotherapie. Controleer dit bij jouw zorgverzekeraar.
Bij ons zal de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk plan maken om u zo snel mogelijk te helpen bij uw klachten. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak 0346-212 412.
miquell optekamp
Herro
Lourens
Beer
Lammers
Marijn
Beks