Medisch fitness

Fysio Fitness Visscher ontwikkeld samen met lokale specialisten een Medisch Therapeutisch Trainingsprogramma (MTTP). 

Medische (Therapeutische) Trainings Therapie is een multidisciplinair, gezondheidsbevorderende trainingsmethode en is geschikt voor iedereen die actief wil blijven en klachten wil voorkomen, maar ook als vervolg op een revalidatiebehandeling. Wij houden rekening met uw beperking en mogelijkheden en helpen u uw spierkracht, evenwicht, lenigheid en conditie te verbeteren.

Wilt u na lange tijd weer starten met sporten en voelt u zich onzeker over wat u wel of niet kunt?

Sporten met deskundige begeleiding helpt u. Wij bieden op basis van een uitgebreide intake een passend programma. Dit kan via onze fysiotherapie maar ook via onze medische fitness. Bij het opstellen van uw trainingsprogramma baseren we ons o.a. op de gegevens zoals die door de fysiotherapeut of specialist uit het ziekenhuis aan ons doorgegeven worden. Persoonlijke streefdoelen staan centraal. Deze geven het behandelplan en de training richting. Met tussentijdse evaluaties wordt uw vooruitgang bijgehouden. Eventueel mits gewenst vindt er een terugkoppeling naar uw verwijzer plaats. De behandeling is gericht op het verbeteren van de gezondheid door middel van training.

Deze multidisciplinaire aanpak en begeleiding is resultaatgericht en sluit risico’s uit. Trainen onder begeleiding kan bij ons alleen op afspraak. Het programma duurt totaal 3 maanden. Bij tussentijdse verandering van klachten wordt dit binnen 1 dag overlegd.

 

Vergoeding

Medische trainings therapie gegeven door de fysiotherapeut wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit uw aanvullende verzekering fysioptherapie. Wanneer de training uit uw aanvullende verzekering wordt vergoed moet u rekenen op ongeveer 18 behandelingen.

Mocht u niet aanvullend verzekerd zijn dan kunt u een medische fitness abonnement nemen. U traint dan onder toezicht van ons medisch fitness team. De kosten hiervan zijn € 225 per kwartaal.

Medische fitness is geschikt voor iedereen die: 

  • Na langere tijd weer wil gaan sporten of helemaal geen ervaring heeft met sporten en zich onzeker voelt over wat hij/zij wel of niet kan?
  • Vanwege een lichamelijke klacht of beperking extra begeleiding nodig heeft bij het sporten;
  • Actief wil herstellen van een blessure of na een operatie;
  • Last heeft van gebrek aan conditie of uithoudingsvermogen als gevolg van reumatische, neurologische of andere chronische aandoeningen.

Medische Pilates

In onze oefenzaal trainen wij in kleine groepen van maximaal tien personen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Hierdoor is er letterlijk en figuurlijk veel ruimte voor persoonlijke begeleiding met veel aandacht voor individuele klachten en beperkingen. In deze les wordt de nadruk gelegd op de core stability en wordt er gewerkt aan verbetering van houding, lenigheid en stabiliteit.

Aanmelden medische fitness

De kosten voor dit programma bedragen € 225 voor 3 maanden.