“FITTER ZITTEN”

RUITER TRAINING

De onafhankelijke zit is het grootste bezit wat je als ruiter kan hebben. Elk paard gaat direct met meer ontspanning, balans, rechtgerichtheid en schwung bewegen. Train je jouw onafhankelijke zit, dan zorg je voor blessurepreventie voor jouw paard. Dit wordt bevestigd door hoefsmeden, dierenartsen en wetenschappelijk onderzoek.

Waarom ruiter training?

Een optimale sportprestatie ontstaat door vanuit ontspanning in te kunnen spannen en met voldoende souplesse, kracht en stabiliteit een gecoördineerde beweging in te zetten. In de workshop maak je kennis met deze elementen en krijg je inzicht hoe je jouw ‘onafhankelijke zit’ kunt verbeteren.

De eerst volgende 6 weekse ruitertraining start 12 maart 2024.

Wil jij leren welke invloed de ademhaling van de ruiter heeft op een paard, waardoor er dírect meer ontspanning is? Hoe fijn zou het zijn om ontspannen te rijden, tijdens trainingen én wedstrijden?

Wat kun je tijdens de zesweekse training verwachten?

Tijdens een training ga je onder begeleiding van een ruitertrainer aan de slag met oefeningen en krijg je tips & tricks die je helpen om je onafhankelijke zit te verbeteren. Elke ruitertraining bestaat uit een warming -up, coördinatie & conditie oefeningen, gevolgd door houding en evenwichts oefeningen, romp souplesse en kracht oefeningen. We sluiten af met ademhalings- & ontspanningsoefeningen.

Zesweekse Training #1
Dinsdag 12, 19, 26 maart en 2, 9, 16 april 2024  (18:30-19:30)

Zesweekse Training #2
Dinsdag avond 5, 12, 19, 26 november, 3 en 10 december 2024 (18:30-19:30)

Zijn er voorwaarden om deel te nemen?

Alle deelnemers die graag willen investeren in zichzelf als ruiter, buiten hun comfortzone durven te trainen én willen leren zijn van harte welkom. Goed om te weten: 50% van alle deelnemers hebben fysieke klachten; de oefeningen zijn op maat en worden aangepast om iedereen zoveel mogelijk opbouwend te kunnen laten trainen.

Wil jij ontspannen, pijnvrij en in balans paardrijden?

Geef je dan op voor de zesweekse training!

Duur: 6x 1 uur per week

Kosten: € 115 per persoon

Deelnemers: Min. 6, max. 12 pers.