“FITTER ZITTEN”

RUITER TRAINING

De onafhankelijke zit is het grootste bezit wat je als ruiter kan hebben. Elk paard gaat direct met meer ontspanning, balans, rechtgerichtheid en schwung bewegen. Train je jouw onafhankelijke zit, dan zorg je voor blessurepreventie voor jouw paard. Dit wordt bevestigd door hoefsmeden, dierenartsen en wetenschappelijk onderzoek.

Waarom ruiter training?

Een optimale sportprestatie ontstaat door vanuit ontspanning in te kunnen spannen en met voldoende souplesse, kracht en stabiliteit een gecoördineerde beweging in te zetten. In de workshop maak je kennis met deze elementen en krijg je inzicht hoe je jouw ‘onafhankelijke zit’ kunt verbeteren.

De eerst volgende 6 weekse ruitertraining start zodra we minimaal 6 aanmeldingen hebben ontvangen.

Wil jij leren welke invloed de ademhaling van de ruiter heeft op een paard, waardoor er dírect meer ontspanning is? Hoe fijn zou het zijn om ontspannen te rijden, tijdens trainingen én wedstrijden?

Wat kun je tijdens de zesweekse training verwachten?

Tijdens een training ga je onder begeleiding van een ruitertrainer aan de slag met oefeningen en krijg je tips & tricks die je helpen om je onafhankelijke zit te verbeteren. Elke ruitertraining bestaat uit een warming -up, coördinatie & conditie oefeningen, gevolgd door houding en evenwichts oefeningen, romp souplesse en kracht oefeningen. We sluiten af met ademhalings- & ontspanningsoefeningen.

Zesweekse Training #1
Dinsdag 12, 19, 26 maart en 2, 9, 16 april 2024  (18:30-19:30)

Zesweekse Training #2
Dinsdag avond 5, 12, 19, 26 november, 3 en 10 december 2024 (18:30-19:30)

feedback van onze  deelnemers

“meer geleerd over de effecten dat mijn lichaam heeft op het paard. Wat gebeurt er nou eigenlijk als je los laat/vast houdt? Door dit naast het paard te voelen geeft het meer bewustwording”

“de evenwichtsoefeningen (alle kleine spiertjes voelen) diepe ademhaling, ontspanning en wat dit met het paard doet was erg leuk en waardevol voor mij. Ik durf meer en voel me zelfverzekerder en krachtiger in mijn lijf” 

“fijne opbouw van de lessen, hierdoor kon ik (bijna) gelijk alles en kon ik goed mee. De balans oefeningen zijn erg nuttig en interessant. De oefeningen zijn vernieuwend en speels genoeg om eigen grenzen op te zoeken. Veel verschillende oefeningen waardoor het nooit saai is, erg leuk!”

Zijn er voorwaarden om deel te nemen?

Alle deelnemers die graag willen investeren in zichzelf als ruiter, buiten hun comfortzone durven te trainen én willen leren zijn van harte welkom. Goed om te weten: 50% van alle deelnemers hebben fysieke klachten; de oefeningen zijn op maat en worden aangepast om iedereen zoveel mogelijk opbouwend te kunnen laten trainen.

Wanneer is de eerst volgende ruitertraining? 

We starten een ruitertraining zodra we 6 aanmeldingen hebben ontvangen. Op dat moment stemmen we met de groep af wanneer we starten, op welke dag om om hoe laat. Dus  wil je zelf of wil je samen met jouw stal maatjes komen trainen geef je dan nu op! We kunnen op elk moment starten. 

Wil jij ontspannen, pijnvrij en in balans paardrijden?

Geef je dan op voor de zesweekse training!

Duur: 6x 1 uur per week

Kosten: € 115 per persoon

Deelnemers: Min. 6, max. 12 pers.