Herstel na COVID-19

Individueel herstelprogramma na diagnose Covid-19.

De praktijk wijst uit dat patiënten na diagnose en herstel Covid-19 vaak restklachten ervaren zoals vermoeidheid, kortademigheid, geen uithoudingsvermogen, lage belastbaarheid en emotionele problemen. Het gaat hier om zowel diegene die een ziekenhuisopname hebben gehad, als al die mensen die thuis corona hebben doorgemaakt.

“Persoonlijke begeleiding van zorgprofessionals is essentieel om te herstellen van dit onvermoeibare virus”

Wij bieden een speciaal trainingsprogramma genaamd “Herstel & Balans” voor ex Covid-19 patiënten. Wanneer je met een longfysiotherapeut je conditie en spierkracht traint, levert dat winst op! Winst op het gebied van verminderen van kortademigheid, vermoeidheid en het verbeteren van je conditie. Het programma is volledig afgestemd op de specifieke problematiek van de patiënt.

Doelstelling van het programma

  • Verbeteren van spierkracht, balans, uithoudingsvermogen en ontspanning
  • Trainen/bevorderen van de ademhaling/luchtwegen
  • Evt. slikklachten voorkomen of verbeteren
  • Verbeteren algemene kracht en conditie
  • Herstellen van vermoeidheidsklachten
  • Hervatten van dagelijkse activiteiten/werk/sport
  • Herwinnen van het vertrouwen in eigen lichaam
  • Het bevorderen van een gezonde leefstijl

Programma-onderdelen

Het Herstel- en Balansprogramma bestaat uit loop-, fiets en krachttraining onder begeleiding van een fysiotherapeut met als specialisme longaandoeningen. Voorafgaand aan het programma wordt eerst de conditie in kaart gebracht en beoordeelt de fysiotherapeut of er klachten zijn die specifieke aandacht en training nodig hebben.

In eerste instantie was ik zelf gaan trainen en dacht dat ik dit wel kon. Integendeel, het werkte averechts en ik werd er juist vermoeider van. Met de juiste persoonlijke begeleiding op maat van Fysio Fitness Visscher gaat het nu gelukkig stukje bij stukje beter.”

30-jarige post Covid-19 patiënt

Het Herstel- & Balansprogramma is volledig afgestemd op de specifieke problematiek van de patiënt en bestaat uit een gefaseerde opbouw van de trainingsintensiteit en de frequentie op basis van de hulpvraag van de patiënt, de behandeldoelen en de mogelijkheden van de patiënt. Een gefaseerde opbouw van intensiteit is cruciaal  voor herstel. Naast training en begeleiding van een fysiotherapeut bestaat er ook de mogelijkheid om hulp te krijgen van een psycholoog, coach of diëtist die kan aansluiten bij dit programma. Samen staan we sterk!

Aanmelden herstelprogramma

Onze gespecialiseerde longfysiotherapeut zal tijdens de intake een persoonlijk behandelprogramma opstellen. Of het programma door uw verzekeraar wordt vergoed is afhankelijk van een aantal factoren. Tijdens het intakegesprek wordt u dit toegelicht. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

De overheid heeft een ruime vergoeding van de kosten m.b.t. revalidatie na corona beschikbaar gesteld. Wil je meer weten over de vergoeding? Lees er hier alles over het Zorginstituut Nederland