Post Covid-19 Herstel & Balans revalidatie programma

Herstel & Balans programma post Covid-19

Mensen met restklachten na het COVID-19 virus (corona) kunnen vanaf nu voor revalidatie bij ons terecht!
De praktijk wijst uit dat patiënten na diagnose COVID-19 vaak restklachten ervaren zoals vermoeidheid, kortademigheid, geen uithoudingsvermogen, lage belastbaarheid en emotionele problemen. Een gestructureerd kortdurend herstelprogramma van 3 maanden is nodig om een ex post Covid-19 patiënt weer te laten functioneren in het vertrouwde leven.

Wij bieden een speciaal fysiotherapeutisch revalidatieprogramma genaamd “Herstel & Balans” voor ex Covid-19 patiënten. Wanneer u met de long-fysiotherapeut uw conditie en spierkracht traint, levert dan winst op! Winst op het gebied van verminderen van deze kortademigheid, vermoeidheid en het verbeteren van uw dagelijkse activiteiten.

Het programma is volledig afgestemd  op de specifieke problematiek van de patiënt. Het Herstel- & Balansprogramma bestaat uit (eventueel fysiotherapie door longspecialist) een gegradeerde opbouw van de trainingsintensiteit en de frequentie op basis van de hulpvraag van de patiënt, de behandeldoelen en de mogelijkheden van de patiënt.

  • Therapie richt zich op het bevorderen van ADL, spierkracht en balans, uithoudingsvermogen en ontspanning.
  • Indien hier een indicatie voor is, kan therapie zich ook richten op het bevorderen van de ademhaling.
  • Voor welke vorm van therapie gekozen wordt, en met welke FITT-factoren, is afhankelijk van de belastbaarheid, de ervaren beperkingen en de hulpvraag van de patiënt.

Voorafgaand aan het fysieke programma wordt eerst de conditie in kaart gebracht en beoordeelt de fysiotherapeut of er klachten zijn die specifieke aandacht en training nodig hebben.

Doelstellingen

–       bevorderen van het fysiek functioneren
–       trainen van de ademhaling/luchtwegen
–       verbeteren algemene kracht en conditie
–       werken aan het behoud van de mobiliteit van gewrichten, spieren en pezen
–       e.v.t. slikklachten voorkomen of verbeteren.

“In eerste instantie was ik zelf gaan trainen en dacht dat ik dit wel kon. Integendeel, het werkte averechts en ik werd er juist vermoeider van. Met de juiste begeleiding van Fysio Fitness Visscher gaat het nu gelukkig stukje bij stukje beter.” 30-jarige post Covid-19 patiënt.