Laatste Covid-19 info & Post Covid-19 Herstel & Balans programma

ONZE CENTRUM IS OPEN!

Veilig en verantwoord zijn we weer open. Wij zijn volledig ingericht op de 1,5 meter afstand, we hebben looproutes, goede ventilatie en een uitgebreid schoonmaakschema. Om iedereen op een veilig en verantwoorde manier te kunnen ontvangen, vragen we je om de volgende punten goed door te lezen en te respecteren.

 • Iedereen is verplicht een eigen handdoek mee te nemen.
 • Zoals u wellicht heeft meegekregen gaat de mondkapjesplicht in op 1 december a.s. voor openbare ruimtes. Fysio Fitness Visscher is een openbare gelegenheid. Daarom vragen we alle bezoekers van ons centrum om ook bij ons in de loop een mondkapje te dragen. Tijdens het sporten hoeft het mondkapje niet op. Een vrije ademhaling is belangrijk tijdens fysieke activiteit. Maar, bij het verlaten van de trainingszaal is het dragen van het mondkapje weer nodig. Hiermee bescherm je jezelf én de mensen om je heen. Alleen als het virus buiten de deur blijft, kunnen onze deuren openblijven en kunnen we blijven sporten met elkaar.
 • Bij binnenkomst van het centrum dient iedereen gebruik te maken van de hiervoor beschikbaar gestelde desinfectie handzuil.
 • Er zijn looproutes binnen het centrum zodat je goed afstand kunt houden van elkaar;
 • We vragen je om alvast omgekleed naar ons centrum toe te komen. Dit omdat de kleedkamers momenteel gesloten zijn.
 • Leden en cliënten blijven thuis als ze ziek zijn of in de afgelopen 72 uur ziek zijn geweest.
 • Sanitaire voorzieningen zijn toegankelijk en worden meerdere keren per dag gereinigd.
 • Onze fitnessinstructeurs staan nog steeds voor je klaar, maar blijven op 1,5 meter afstand;
 • Schrijf je van te voren in voor een van onze groepslessen. De meeste groepslessen worden buiten gegeven (zolang het aangenaam is) dus neem een extra trui of vest mee. Lessen zoals pilates en yoga worden binnen gegeven.  i.v.m. de nieuwe maatregelen is de groepsgrootte zeer beperkt! We zenden zo veel mogelijk binnen lessen ook via Zoom uit voor alle leden die liever vanuit huis meedoen.

Individueel herstelprogramma na diagnose Covid-19.

De praktijk wijst uit dat patiënten na diagnose en herstel COVID-19 vaak restklachten ervaren zoals vermoeidheid, kortademigheid, geen uithoudingsvermogen, lage belastbaarheid en emotionele problemen.

Wij bieden een speciaal trainingsprogramma genaamd “Herstel & Balans” voor ex Covid-19 patiënten. Wanneer je met een longfysiotherapeut je conditie en spierkracht traint, levert dat winst op! Winst op het gebied van verminderen van kortademigheid, vermoeidheid en het verbeteren van dagelijkse activiteiten.
Het programma is volledig afgestemd op de specifieke problematiek van de patiënt.

         


“Met het Covid-19 Herstel & Balansprogramma van Fysio Fitness Visscher
komt u geestelijk en lichamelijk in balans, verhoogt u de weerstand,
bevordert u het herstel en komt u terug op uw oude niveau.”
Harm Bakhuis, psycholoog & psychomotorisch therapeut


Doelstellingen van het programma

 • Verbeteren van spierkracht, balans, uithoudingsvermogen en ontspanning
 • Trainen/bevorderen van de ademhaling/luchtwegen
 • Verbeteren algemene kracht en conditie
 • Werken aan restklachten
 • Terugkomen op het oude niveau
 • Evt. slikklachten voorkomen of verbeteren

Programma-onderdelen

Het Herstel- en Balansprogramma bestaat uit loop-, fiets en krachttraining onder begeleiding van een fysiotherapeut met als specialisme longaandoeningen.
Voorafgaand aan het programma wordt eerst de conditie in kaart gebracht en beoordeelt de fysiotherapeut of er klachten zijn die specifieke aandacht en training nodig hebben.

 

In eerste instantie was ik zelf gaan trainen en dacht dat ik dit wel kon. Integendeel, het werkte averechts en ik werd er juist vermoeider van.
Met de juiste persoonlijke begeleiding op maat van Fysio Fitness Visscher gaat het nu gelukkig stukje bij stukje beter.”
30-jarige post Covid-19 patiënt

 

Het Herstel- & Balansprogramma is volledig afgestemd op de specifieke problematiek van de patiënt en bestaat uit een gefaseerde opbouw van de trainingsintensiteit en de frequentie op basis van de hulpvraag van de patiënt, de behandeldoelen en de mogelijkheden van de patiënt. Een gefaseerde opbouw van intensiteit is cruciaal  voor herstel. Naast training en begeleiding van een fysiotherapeut bestaat er ook de mogelijkheid om hulp te krijgen van een psycholoog, coach of diëtist die kan aansluiten bij dit programma. Samen staan we sterk!

 

AANMELDEN

Bent u geïnteresseerd in ons Covid-19 Herstel- & Balansprogramma? Neem dan telefonisch contact met ons op (0346 – 212 412) of e-mail naar info@ffvisscher.nl
Er vindt eerst een telefonische triage plaats. Deze bestaat uit een aantal vragen over uw gezondheid.
Indien u geen Corona-klachten meer heeft (maar wel restklachten als gevolg van Corona) volgt een intakegesprek.
Onze gespecialiseerde longfysiotherapeut zal tijdens de intake een persoonlijk behandelprogramma opstellen.
Of het programma door uw verzekeraar wordt vergoed is afhankelijk van een aantal factoren. Tijdens het intakegesprek wordt u dit toegelicht.
Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.