Medische fitness

Fysio Fitness Visscher ontwikkeld samen met lokale specialisten een
Medisch Therapeutisch Trainingsprogramma (MTTP)

Het Medisch Therapeutisch Trainingsprogramma is een multidisciplinair, gezondheidsbevorderende trainingsmethode bij ernstige c.q. chronische artrogene (gewricht) e/o myogene (spier) klachten. Het programma heeft als doel de stabiliteit te verbeteren en de belastbaarheid te verhogen.

Het MT trainingsprogramma wordt zorgvuldig en op maat  samengesteld met behulp van gegevens verkregen uit een ruime intake welke voorafgaand aan de trainingen wordt afgenomen.  Aan de hand van de intake word het trainingsniveau, trainingsdoel en eventuele belemmeringen voor training bepaalt.

Deze multidisciplinaire aanpak en begeleiding is resultaatgericht en sluit risico’s uit. Tijdens de training krijgt men persoonlijke begeleiding. Het programma duurt totaal 3 maanden. Bij tussentijdse verandering van klachten wordt dit binnen 1 dag overlegd.

 

Medische fitness is geschikt voor iedereen die:

  • vanwege een lichamelijke klacht of beperking extra begeleiding nodig heeft bij het sporten
  • actief wil herstellen van een blessure of na een operatie
  • last heeft van gebrek aan conditie of uithoudingsvermogen als gevolg van reumatische, neurologische of andere chronische aandoeningen.

De kosten voor dit programma bedragen € 165,- voor 3 maanden.

Medische Pilates

In onze oefenzaal trainen wij in kleine groepen van maximaal tien personen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Hierdoor is er letterlijk en figuurlijk veel ruimte voor persoonlijke begeleiding met veel aandacht voor individuele klachten en beperkingen.
In deze les wordt de nadruk gelegd op de core stability en wordt er gewerkt aan verbetering van houding, lenigheid en stabiliteit.

Overzicht lestijden: Voor een actueel overzicht kunt u contact op nemen via het contactformulier of 0346 212 412.

Contact

Stuur ons een bericht of vraag hier een gratis proefles aan.  

Groenekan:
Telefoonnummer: 0346 212 412
Adres: Ruigenhoeksedijk 21

Maartensdijk:
Telefoonnummer: 0346-212032
Adres: Maertensplein 98