Yoga is goed voor lichaam en geest. Je ademhaling is hierbij erg belangrijk, net als de uitlijning van je lichaam in elke houding. Kracht en lenigheid worden beide getraind. Je brengt ook je gedachten tot rust. Hoe vaker je het doet, hoe meer je het meditatieve, rustgevende effect voelt. In het begin is het hard werken, maar oefening baart kunst. Yoga brengt je in balans. Gun jezelf aandacht en positieve energie. Yoga is voor iedereen. Je hoeft niet lenig of sterk te zijn. Fysio Fitness Visscher biedt 2 soorten yoga.

Vinyasa Yoga is een dynamische en adem gesynchroniseerde vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het het beste voor je zien als coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence.

Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse oefeningen, om variatie binnen de flow toe te kunnen passen. Het positieve effect op het lichaam kan op veel verschillende niveaus worden ervaren. Vinyasa wordt soms benoemd als yoga in aerobic stijl, vanwege de warmte die er binnen het spiermetabolisme ontstaat. Dat is waarom je alles er zo lekker uit kunt zweten tijdens een Vinyasa les: je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren en je huid krijgt een gezonde glans.

Kom een keer meedoen om te ervaren wat Vinyasa Yoga voor jou kan betekenen.
Wanneer? Elke vrijdag ochtend om 11:00 uur.
Locatie: Fysio Fitness Visscher – Ruigenhoeksedijk 21 Groenekan

Hatha Yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Het in balans brengen van lichaam en geest. Waarom Hatha Yoga: Yoga herstelt de balans tussen het hoofd met het denken en het lichaam met het voelen. In het dagelijks leven voert het denken vaak de boventoon, hierdoor kun je klachten van spanning en onrust ervaren. Een eerste ingang om het hoofd tot rust te laten komen is het voelen van het lichaam. Tijdens de yogales laat je het denken tot rust komen door in aandacht te ‘luisteren’ naar wat het lichaam te vertellen heeft. De oefeningen en houdingen zijn gericht op het soepeler maken van je lichaam en het in balans brengen van lichaam en geest. Je leert de aandacht in het hier en nu te brengen en verleden en toekomst even te laten voor wat het is. Je wordt je bewuster van je lichaam, de oefeningen versterken het (zelf)vertrouwen en brengen rust. Daarnaast kan yoga meer inzicht geven in hoe je de dingen doet in het dagelijks leven. Yoga brengt je weer in contact met jezelf De lessen bestaan uit losmaak oefeningen, ademoefeningen, yogahoudingen , een meditatie en een lange eindontspanning. Dit alles met de aandacht volledig in het hier en nu. Ieder oefent op zijn of haar eigen niveau met respect voor de eigen grenzen. Redenen om yoga te beoefenen: * Je wilt je leren ontspannen * Verbeteren van je kwaliteit van leven * Beter slapen * Beter leren voelen wat voor jou belangrijk is, meer in je eigen kracht komen. * Een soepele geest in een soepel lichaam

Kom een keer meedoen om te ervaren wat Hatha Yoga voor jou kan betekenen.
Wanneer? Elke zondag ochtend om 10:45 uur.
Locatie: Fysio Fitness Visscher – Ruigenhoeksedijk 21 Groenekan