Spinning

Spinning is een pittige training die gericht is op hart en vaten. Deze training doe je op een soort hometrainer, een stationaire fiets. De training is goed voor een sterk hart, het vergroten van je longinhoud, een goede bloedsomloop en soepele spieren. Spinning, het woord zegt het al, betekent namelijk ‘snel ronddraaien’. Je bent dus echt hard aan het werk tijdens een uurtje fietsen.

Hoe het begon
In de jaren tachtig is Spinning bedacht door wielrenner Johnny Goldberg. Hij ontwikkelde een hometrainer in de vorm van een wielrenfiets. Deze fiets had in plaats van een voorwiel een verzwaard vliegwiel van 14 kilo. Als je eenmaal begint met fietsen, zorgt dit wiel ervoor dat je niet meer kunt stoppen. Ondertussen worden de Spinner bikes in meer dan 80 landen gebruikt.

Een training
Je begint de training met een rondje rekken en strekken om blessures te voorkomen. Je fiets stel je zelf in op de juiste weerstand en snelheid, waarbij je je eigen tempo aanhoudt.
Je kan een hartslagmeter om hebben om te kijken of de zwaarte van je training aangepast moet worden. Spinning is een fysiek zware sport, waar je behoorlijk wat uithoudingsvermogen mee opbouwt, maar voor iedereen toegankelijk.
Bij Spinning heb je een aantal verschillende trainingen die je kunt volgen. De mate van weerstand die je instelt, bepaalt het niveau waarop je traint:

Tips 
Voor het beste resultaat is het raadzaam om drie keer per week te trainen. Houd echter wel een handdoek bij de hand, want je gaat zweten zoals je nog nooit eerder gezweet hebt! Je moet dan ook, zoals bij elke sport, genoeg water drinken. Zo droog je niet uit door het vele zweten.
Vergeet niet te rekken en strekken na de training. Zo voorkom je spierpijn en ongewenste blessures. Wanneer je je tijdens de training duizelig begint te voelen, verlaag dan je snelheid en stop langzaam met trappen.

Interesse in deze les? Geef je op voor deze les via onze app of bel voor een gratis proefles 0346-212 412.