Pilates & Medische Pilates

Pilates

In deze les wordt gewerkt aan verbetering van houding, lenigheid en stabiliteit.  De oefeningen worden gedaan op een matje en er wordt o.a ook gewerkt met elastieken, pilatesball en fitball. Deze Pilatesles begint met een energieke warming up bestaande uit verschillende pasjes. Duur 55  minuten.

Oorsprong van Pilates:

Joseph Pilates ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog met de bedoeling om het revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen te verbeteren. De nadruk van de methode ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen. Mede door zijn overtuiging dat geestelijke en lichamelijke gezondheid met elkaar verweven zijn, beval hij een aantal oefeningen aan met de nadruk op gecontroleerde precieze bewegingen. Die moesten de gewonde soldaten helpen hun gezondheid terug te vinden en hun belangrijkste spieren te verstevigen.

Wanneer? Elke maandag om 18:00 uur, elke woensdag en vrijdag ochtend om 10:00 uur.
Locatie: Fysio Fitness Visscher – Ruigenhoeksedijk 21 Groenekan

Medische Pilates

In onze oefenzaal trainen wij in kleine groepen van maximaal tien personen onder begeleiding van een fysiotherapeut.
Hierdoor is er letterlijk en figuurlijk veel ruimte voor persoonlijke begeleiding met veel aandacht voor individuele klachten en beperkingen.
In deze les wordt de nadruk gelegd op de core stability en wordt er gewerkt aan verbetering van houding, lenigheid en stabiliteit.

Interesse in deze les? Geef je op voor deze les via onze app of bel voor een gratis proefles 0346-212 412.