Herstel na COVID-19

Individueel herstelprogramma na diagnose Covid-19.

De praktijk wijst uit dat patiënten na diagnose en herstel COVID-19 vaak restklachten ervaren zoals vermoeidheid, kortademigheid, geen uithoudingsvermogen, lage belastbaarheid en emotionele problemen.

Wij bieden een speciaal trainingsprogramma genaamd “Herstel & Balans” voor ex Covid-19 patiënten. Wanneer je met een longfysiotherapeut je conditie en spierkracht traint, levert dat winst op! Winst op het gebied van verminderen van kortademigheid, vermoeidheid en het verbeteren van dagelijkse activiteiten.
Het programma is volledig afgestemd op de specifieke problematiek van de patiënt.

         


“Met het Covid-19 Herstel & Balansprogramma van Fysio Fitness Visscher
komt u geestelijk en lichamelijk in balans, verhoogt u de weerstand,
bevordert u het herstel en komt u terug op uw oude niveau.”
Harm Bakhuis, psycholoog & psychomotorisch therapeut


Doelstellingen van het programma

  • Verbeteren van spierkracht, balans, uithoudingsvermogen en ontspanning
  • Trainen/bevorderen van de ademhaling/luchtwegen
  • Verbeteren algemene kracht en conditie
  • Werken aan restklachten
  • Terugkomen op het oude niveau
  • Evt. slikklachten voorkomen of verbeteren

Programma-onderdelen

Het Herstel- en Balansprogramma bestaat uit loop-, fiets en krachttraining onder begeleiding van een fysiotherapeut met als specialisme longaandoeningen.
Voorafgaand aan het programma wordt eerst de conditie in kaart gebracht en beoordeelt de fysiotherapeut of er klachten zijn die specifieke aandacht en training nodig hebben.

 

In eerste instantie was ik zelf gaan trainen en dacht dat ik dit wel kon. Integendeel, het werkte averechts en ik werd er juist vermoeider van.
Met de juiste persoonlijke begeleiding op maat van Fysio Fitness Visscher gaat het nu gelukkig stukje bij stukje beter.”
30-jarige post Covid-19 patiënt

 

Het Herstel- & Balansprogramma is volledig afgestemd op de specifieke problematiek van de patiënt en bestaat uit een gefaseerde opbouw van de trainingsintensiteit en de frequentie op basis van de hulpvraag van de patiënt, de behandeldoelen en de mogelijkheden van de patiënt. Een gefaseerde opbouw van intensiteit is cruciaal  voor herstel. Naast training en begeleiding van een fysiotherapeut bestaat er ook de mogelijkheid om hulp te krijgen van een psycholoog, coach of diëtist die kan aansluiten bij dit programma. Samen staan we sterk!

 

AANMELDEN

Bent u geïnteresseerd in ons Covid-19 Herstel- & Balansprogramma? Neem dan telefonisch contact met ons op (0346 – 212 412) of e-mail naar info@ffvisscher.nl
Er vindt eerst een telefonische triage plaats. Deze bestaat uit een aantal vragen over uw gezondheid.
Indien u geen Corona-klachten meer heeft (maar wel restklachten als gevolg van Corona) volgt een intakegesprek.
Onze gespecialiseerde longfysiotherapeut zal tijdens de intake een persoonlijk behandelprogramma opstellen.
Of het programma door uw verzekeraar wordt vergoed is afhankelijk van een aantal factoren. Tijdens het intakegesprek wordt u dit toegelicht.
Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.