COVID-19 UPDATE 15 december 2020

Onze fysiotherapeutische zorg gaat door!

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de overheid moeten alle sportscholen in Nederland tijdelijk sluiten. Dit betekent dat jij vanaf nu tot tenminste 19 januari 2021 helaas niet (binnen) in ons centrum kan komen sporten. Juist omdat lichaamsbeweging van groot belang is voor een gezond immuunsysteem bieden wij toch 3 opties aan.

Duo trainingen
Door onze luxe overdekte buiten faciliteiten kunnen wij duo trainingen organiseren. Ieder uur kun jij samen met iemand bij ons buiten en overdekt komen trainen onder begeleiding van een instructeur. Je kunt je hiervoor opgeven via onze Sportivity app. Helaas is het niet mogelijk om op vrije inloop (dus zonder reservering) te komen trainen. Dit om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en zo het virus onder controle te krijgen.

Zoom lessen
Omdat er geen groepslessen mogen plaatsvinden (binnen en buiten) zullen we onze groepslessen zo veel mogelijk via zoom blijven voortzetten. Zo kunnen onze leden vanuit huis toch in beweging blijven. Je kunt je voor de volgende zoom lessen opgeven: pilates (Jill), 50 Plus-Fit (Mitchell), circuit training (Wesley), Xcore (Jill), Yin Yoga (Natalie en Thai Chi Tao (Jannie). Op onze groepslessen pagina vind je het aangepaste lesrooster met de aangepaste tijden.

Op maat gemaakt programma voor thuis
Voor de mensen die graag vanuit huis in beweging blijven kunnen wij een op maat gemaakt programma mailen. Je kunt een op maat gemaakt programma aanvragen via de mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om je wensen te inventariseren.

Om de continuïteit van Fysio Fitness Visscher te waarborgen, vragen we je om juist nu niet op te zeggen en ons te blijven steunen. Immers we hebben elkaar meer dan ooit nodig. Wij waarderen wederom je geduld en loyaliteit enorm. Voor de mensen die geen gebruik willen maken van ons programma de aankomende 5 weken is het mogelijk om tijdelijk het abonnement te bevriezen. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@ffvisscher.nl. Wij hopen je dan uiteraard weer te mogen ontvangen zodra wij open mogen.

Dank je wel voor je begrip, medewerking en steun onder deze bijzondere omstandigheden. Mocht je nog vragen hebben of als we je ergens mee kunnen helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@ffvisscher.nl Wij zijn de aankomende 5 weken ook telefonisch bereikbaar van 8:00-15:00 uur 0346-212 412.

Vanaf 20 januari ’21 verwelkomen we je weer heel graag in ons centrum. En het allerbelangrijkste; zorg goed voor elkaar. Zodat we straks weer samen kunnen sporten.

Het team van Fysio Fitness Visscher.

 

Individueel herstelprogramma na diagnose Covid-19.

De praktijk wijst uit dat patiënten na diagnose en herstel COVID-19 vaak restklachten ervaren zoals vermoeidheid, kortademigheid, geen uithoudingsvermogen, lage belastbaarheid en emotionele problemen.

Wij bieden een speciaal trainingsprogramma genaamd “Herstel & Balans” voor ex Covid-19 patiënten. Wanneer je met een longfysiotherapeut je conditie en spierkracht traint, levert dat winst op! Winst op het gebied van verminderen van kortademigheid, vermoeidheid en het verbeteren van dagelijkse activiteiten.
Het programma is volledig afgestemd op de specifieke problematiek van de patiënt.

“Met het Covid-19 Herstel & Balansprogramma van Fysio Fitness Visscher
komt u geestelijk en lichamelijk in balans, verhoogt u de weerstand,
bevordert u het herstel en komt u terug op uw oude niveau.”
Harm Bakhuis, psycholoog & psychomotorisch therapeut

Doelstellingen van het programma

  • Verbeteren van spierkracht, balans, uithoudingsvermogen en ontspanning
  • Trainen/bevorderen van de ademhaling/luchtwegen
  • Verbeteren algemene kracht en conditie
  • Werken aan restklachten
  • Terugkomen op het oude niveau
  • Evt. slikklachten voorkomen of verbeteren

Programma-onderdelen

Het Herstel- en Balansprogramma bestaat uit loop-, fiets en krachttraining onder begeleiding van een fysiotherapeut met als specialisme longaandoeningen.
Voorafgaand aan het programma wordt eerst de conditie in kaart gebracht en beoordeelt de fysiotherapeut of er klachten zijn die specifieke aandacht en training nodig hebben.

“In eerste instantie was ik zelf gaan trainen en dacht dat ik dit wel kon. Integendeel, het werkte averechts en ik werd juist vermoeider van. Met de juiste begeleiding van Fysio Fitness Visscher gaat het nu gelukkig stukje bij stukje beter.” 33-jarige post Covid19 -patiënt.

Bekijk meer berichten

Corona maatregelen

We hebben groen licht om de fysiotherapeutische zorg behoedzaam en stapsgewijs weer op te schalen. Fysio Fitness Visscher is hierop voorbereid. Alle benodigde beschermingsmiddelen zijn

Lees verder »