Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Voor wie?

Bekkenfysiotherapie is bedoeld voor mannen, vrouwen met klachten in de buik, het bekken- en bekkenbodemgebied. Deze klachten kunnen samenhangen met de functie van de bekkenbodemspieren. De functie van de bekkenbodemspier is: afsluiten, doorgang geven en dragen. Klachten van de organen als de blaas, darmen, baarmoeder, die samenhangen met een van bovengenoemde functies van de bekkenbodemspieren kunnen behandeld worden door de bekkenfysiotherapeut. 

MARIJKE VAN ZUTPHEN geregistreerd bekkenfysiotherapeut

Ondersteunt bij:

Bekkenfysiotherapie kan hulp bieden bij de volgende problemen:

  • Problemen bij, en ongewild verlies van urine en/of ontlasting;
  • Een niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of ontlasten;
  • Verzakking van blaas, baarmoeder of darmen;
  • Pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
  • Pijn bij gemeenschap;
  • Begeleiding bij operaties in de onderbuik;
  • Bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap;
  • Begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling.

Als u last heeft van bovenstaande klachten dan kunt u bij Fysio Bunnik terecht voor bekkenfysiotherapie. Onze bekkenfysiotherapeut geeft instructies en oefeningen om de bekkenbodemspieren te trainen en te ontspannen. U wordt behandeld met uiterste zorg en samen helpen we u van uw klachten en begeleiden we u in dit proces.

Wat is het doel?

Bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in de lage rug, het buik-, – bekken en bekkenbodem gebied. Zo kunnen veel complexe klachten behandeld worden, zonder operatie. De bekkenfysiotherapie richt zich op het beheersen, versterken en of ontspannen van de spieren van uw bekkenbodem. Onze bekkenfysiotherapeuten leren u de spieren te voelen en bewust te gebruiken (aanspannen/ontspannen). Dit in relatie tot uw ademhaling, lichaamshouding en beweging. Het uiteindelijke doel van de behandeling is uiteraard afhankelijk van de aard van de klacht. U kunt zich samen met uw bekkenfysiotherapeute bijvoorbeeld richten op pijnvermindering en/of optimalisering van de controle over urine en ontlasting.

Een afspraak maken voor bekkenfysiotherapie bij Fysio Fitness Visscher

Bent u op zoek naar een geschikte bekkenfysiotherapeut die u helpt bij uw bekken klachten, dan bent u bij Fysio Fitness Visscher aan het juiste adres.
Bij ons zal de bekkenfysiotherapeut samen met u een persoonlijk plan maken om u zo snel mogelijk te helpen bij uw klachten.
U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak 0346-212 412